Mina trix vid förkylning och sjukdom

Att vara webbutvecklare innebär att jobba mycket – då är det inte alltid det passar att bli sjuk eller förkyld. Egentligen gör det ju aldrig det, men det är lite extra opassande när man har mycket på jobbschemat. Med åren har jag lärt mig att för att inte bli sjuk eller förkyld så är det viktigt att man agerar tidigt och verkar i förebyggande syfte.

Det jag brukar göra är att så fort jag känner på mig att det är någonting som inte är stämmer i kroppen så lyssnar jag på den. Även fast jag inte ännu blivit sjuk så känner jag att jag riskerar att bli det om jag inte vilar, tar en halstablett eller dricker mycket vatten. Jag lyssnar alltså på min kropps signaler även fast det kanske är “falskt alarm”.

Om det inte hjälper

Om jag ändå blir sjuk fast jag har tagit mig an alla dessa förebyggande steg så gäller det att hänga i. Kroppen blir sjuk då och då och det går inte att styra över det. Jag vilar, gör så mycket jag orkar och tar mycket pauser. Att dricka mycket vatten och vila är i många fall den bästa medicinen för mig. Men det finns tillfällen då inte ens det hjälper.

Vid dessa tillfällen brukar jag beställa hem ett test från Quicktest.se för att kunna säkerställa om jag har en sjukdom eller inte. Genom att få reda på vilken sjukdom det är eller inte är så får jag bättre förståelse och information om hur jag ska göra härnäst för att bli frisk.